Personvern & Cookies

Vilkår for bruk av våre tjenester

Her finner du informasjon om hvordan opplysninger om deg, dine kort og dine reiser behandles i våre systemer. Elektroniske spor om deg knyttet til våre tjenester er trygge hos oss, og vi vil ikke misbruke opplysningene dine. Miljøtaxi Stavanger vil behandle dine personopplysninger slik at du får en enkel og god tjeneste.

Formål

For å kunne tilby digital bestilling, forhåndsbetaling og tilleggstjenester på Miljøtaxi Stavanger må vi kunne lagre informasjon som regnes som personopplysninger.

Håndtering av personopplysninger

Med personopplysning mener vi opplysninger som kan knyttes til en enkeltperson.

Noen av våre tjenester krever at kunden samtykker til brukervilkår på grunn av tjenestens omfang. Kunden godkjenner innhenting av personopplysninger på Miljøtaxi Stavanger ved å registrere seg som bruker og ved å bruke tjenesten. Enkelte tjenester vil ikke fungere optimalt uten aktivt samtykke, for eksempel stedstjenester.

Alle data kunden selv fyller inn, samt informasjon fra applikasjonen, lagres i vår kundedatabase. Miljøtaxi Stavanger har ikke anledning til å bruke informasjonen ut over vårt formål. Vi har ikke anledning til å lagre eller samle inn informasjon ut over det vi har spesifisert i dette dokumentet. Endringer i hva vi samler inn vil bli meldt fra om på forhånd.

Hvis du bestiller en fakturabasert tjeneste hvor du kjører på kreditt, ber vi om ditt personnummer slik at vi har muligheten til å gjøre en kredittvurdering av deg. Opplysningene vil kun brukes til dette formål og vil slettes når kredittsjekken er gjennomført.

Alt krypteres for å sikre at kommunikasjonen mellom tjenestene våre er så sikker som overhode mulig.

Vi har ingen kontroll over, eller ansvar for, tredjepartsprogramvare med tanke på personopplysninger. Vi vil ikke bruke tredjepartsløsninger som er allment kjent for å bryte personvernopplysningsloven i Norge. Vi bruker blant annet Google Maps, Vipps og DIBS. Vennligst se opplysninger om personvern i disse appene.

Hva lagrer vi og hvorfor

  • Deler av korttype og –nummer for betaling med kreditt- og bankkort: Vi lagrer ikke hele kortnummeret hos oss, men deler av det lagres når du registrerer det direkte i våre tjenester. Dette lagres i vår database slik at kunden skal kunne forhåndsbetale og hente ut sine digitale kvitteringer etter endt tur. Hvis opplysningene registreres i tredjepartsløsninger, som for eksempel ved lagring av kort via Taxifix-app, henvises kunden til tredjeparts egne vilkår.
  • Telefonnummer: Sjåfører kan bruke telefonnummer til å ta kontakt med kunde ved henting, eller om han eller hun finner gjenglemte ting i bilen. Vi vil også bruke telefonnummer til å sende ut bekreftelser på bestillinger, eller hvis noe uforutsett har skjedd som har betydning for levering av tjenester, eller hvis du på andre måter har godtatt at vi kan kontakte deg på ditt telefonnummer.
  • E-postadresse: Vi vil kunne bruke e-postadressen til å sende ut kvitteringer, tilbud, eller andre goder vi tror du vil ha nytte av.
  • For- og/eller etternavn: Lagres slik at vi kan gi bedre kundeservice om vi trenger å kontakte kunden, og for å gjøre brukeropplevelsen mer personlig.
  • Start- og sluttadresser for turer: Brukes til å generere digitale kvitteringer.
  • Dato og klokkeslett for turer kjørt: Brukes til å generere digitale kvitteringer.
  • Karthistorikk: For å kunne hente favorittadresser for raskere bestilling.
  • GPS: Ved bestilling av tur brukes GPS-signaler for å finne ut hvor kunden befinner seg (henteadresse).

Utvikling av tjenester

Vi utvikler stadig våre tjenester. Når vi utvikler tilleggstjenester som innebærer lagring av nye personopplysninger, vil vi oppdatere disse vilkårene. Endringer i hva vi samler inn vil bli meldt fra om på forhånd. Oppdaterte vilkår vil til enhver tid være tilgjengelig på web.

Rett til innsyn, retting og sletting

Kunden har rett til å kreve innsyn i de registrerte opplysningene, samt retting og sletting i henhold til personopplysningsloven. Ved ønske om innsyn og/eller retting, ta kontakt på e-post: Miljøtaxi Stavanger

Personlige opplysninger oppbevares inntil kunden selv ber om å bli slettet fra tjenesten. Dette gjøres ved å gå til «Min profil» og trykke på «Slett kontoen din» nede til høyre. Reisekvitteringer vil som følge av dette bli anonyme, slik som før opprettet profil.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for personopplysninger lagret i Miljøtaxi Stavanger er daglig leder i Rogaland Taxi AS.

Informasjon om cookies

Miljøtaxi Stavanger